باستان‌شناسان به سرخ دم لري باز مي گردند

به گزارش ميراث آريا (chtn) و به نقل از روابط عمومي پژوهشکده باستان شناسي سرپرست هيأت کاوش و گمانه‌زني در محوطه سرخ‌دم لري با بيان اين مطلب افزود: در سال 1938 محوطه سرخ‌دم واقع در جنوب شرقي کوه دشت لرستان به دست اريک اشميت حفاري شد که بقاياي بنايي مربوط به سده‌هاي نهم تا هفتم پيش از ميلاد به‌دست آمد.

کاميار عبدي در ادامه افزود:با کشف مقادير بسياري از اشياي موسوم به \"مفرغ لرستان\" اشميت و همکارانش به اين نتيجه رسيدند که اين بنا يک نيايشگاه بوده ولي تمرکز مهم‌تر اشميت در کاوش‌هاي تخت جمشيد مانع از بازگشت او به سرخ‌دم و ادامه کاوش‌ها در اين بنا شد.

سرپرست هيأت کاوش و گمانه‌زني در محوطه سرخ‌دم لري اضافه کرد: يک سال بعد، با آغاز جنگ جهاني دوم، کاوش‌هاي هيأت‌هاي خارجي در ايران تعطيل و گزارش کاوش‌هاي اشميت سال‌ها پس از مرگ وي در سال 1989 توسط مؤسسه شرق‌شناسي دانشگاه شيکاگو منتشر شد.

عبدي ادامه داد:درطول اين سال‌ها، باستان شناسان و مورخان نظرات گوناگوناني در مورد کاربري و تاريخ دقيق بناي سرخ‌دم لري و انتساب آن به واحدهاي سياسي اجتماعي منطقه زاگرس، که در کتيبه‌هاي آشوري به آن ها اشاره‌هاي فراوان شده ارائه کردند.

اين دکتراي باستان شناسي با اشاره به اين که پس از 70 سال بازنگري سرخ‌دم انجام خواهد شد تصريح کرد: هدف از اين پژوهش تعيين عرصه و پيشنهاد حريم محوطه و نيز شناخت بهتر کاربري و تاريخ دقيق احداث و ترک بنا با ادامه کاوش‌هاي اشميت در چارچوب پيشرفت‌هاي روش¬شناختي 70 سال گذشته است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388050322